3 redenen om een condoom te gebruiken tijdens seks

Een condoom is een onmisbaar hulpmiddel in ieder nachtkastje! Ook tijdens een vakantie mogen de condooms niet in je koffer of vakantietas ontbreken. Wat maakt dat een condoom zo belangrijk is? In dit artikel geven we hier drie goede redenen voor. Veel mannen hebben een hekel aan het kopen van condooms in de drogisterij. Vaak zorgt dit voor enigszins gênante momenten. Gelukkig kun je condooms tegenwoordig heel eenvoudig en volledig discreet op internet bestellen. Zo hoeft niemand te weten van je aankopen!

#1: een condoom voorkomt een ongewenste zwangerschap

Als voornaamste reden voor het gebruik van een condoom wordt vaak genoemd, dat dit een ongewenste zwangerschap kan voorkomen. Zeker op jonge leeftijd kan een zwangerschap grote gevolgen hebben. Niet alleen voor een meisje, maar ook voor de jongen die haar zwanger heeft gemaakt. Met een condoom, zeker in combinatie met de pil, ga je dit tegen.

#2: voorkom het oplopen van een soa

Een andere belangrijke reden om voor het gebruik van een condoom te kiezen, is het voorkomen van een soa. Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening en komt in verschillende vormen voor. Op internet lees je meer over de verschillende soorten soa’s die je op kunt lopen bij onveilige seks. Enkel wanneer je zeker weet dat je de eerste bedpartner van iemand anders bent, is de kans op een soa klein.

#3: condooms maken orale seks prettiger

Als man kan het prettig zijn om ook op orale wijze bevredigd te worden. Voor vrouwen is dit echter veel minder prettig. Zij vinden het vaak niet hygiënisch om met hun mond om het blote geslachtsdeel van een man te bewegen. Door voor een condoom met een smaakje te kiezen, wordt dit een stuk prettiger. Zo heb je als man nog steeds je pleziertje en wordt het voor een vrouw minder onprettig om iemand oraal te bevredigen.