Emla crème: waar te koop? 

Emla crème is een crème die de huid plaatselijk en dus ook tijdelijk verdooft. Deze zalf wordt onder meer toegepast om de huid te verdoven bij het aanbrengen van een tatoeage, bij het hechten van wonden, bij het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen of bij het toedienen van een injectie. Ook wordt het gebruikt bij mannen die te vroeg klaarkomen.

Wat is Emla crème?

Emla crème is een zalf met verdovende werking op de huid. Dit verdovend effect is slechts tijdelijk en lokaal te ervaren. De Emla zalf is samengesteld uit 2 werkzame bestanddelen: lidocaïne enerzijds en prilocaïne anderzijds. Beide bestanddelen zijn aanwezig in even grote mate, hun dosering bedraagt 25 mg per gram zalf. Deze 2 actieve stoffen zorgen ervoor dat prikkels minder snel worden doorgegeven door de zenuwen die in de huid aanwezig zijn. Door deze verminderde activiteit van de zenuwen in de huid wordt de huid minder gevoelig.

Waar wordt Emla crème voor gebruikt?

De Emla crème zalf kent heel wat toepassingen waarbij de huid lokaal wordt verdoofd. Zo wordt de crème bijvoorbeeld gebruikt door mannen die een vroegtijdige zaadlozing (een premature ejaculatie) willen vermijden tijdens het vrijen. Door gebruik te maken van Emla crème wordt de huid van de penis en eikel heel wat minder gevoelig voor prikkels. Door het afremmen van deze prikkels zal het langer duren om een zaadlozing te krijgen. Het orgasme wordt op die manier uitgesteld. Deze crème heeft echter geen enkele invloed op de kwaliteit van dit orgasme. Emla crème wordt echter ook heel vaak toegepast door verpleegkundigen en artsen. Zij gebruiken de zalf bijvoorbeeld om de huid plaatselijk te verdoven bij een injectie of bij het verzorgen van een of andere wonde. De zalf wordt ook gebruikt als verdoving bij het aanbrengen van tattoo’s op de huid.

Hoe wordt Emla crème gebruikt?

Emla crème is een zalf die even tijd nodig heeft om in de huid te trekken en in werking te treden. De verdovende werking van de zalf treedt typisch binnen een half uur à een uur na het aanbrengen op de huid in werking. Wanneer Emla crème wordt gebruikt om een voortijdige zaadlozing tijdens het vrijen te voorkomen, dien je de zalf vlak voor de geslachtsgemeenschap dun aan te brengen op de huid en de eikel van de penis.  Ongeacht het doel van de behandeling met Emla crème is het belangrijk dat je deze crème niet gebruikt op een beschadigde huid.

De dosering van Emla crème

Het gebruik van geneeskrachtige middelen zoals medicijnen en zalven vereist steeds een correct gebruik en een juiste dosering ervan. Wanneer je Emla zalf wenst aan te kopen dien je namelijk ook rekening te houden met de dosering van deze crème. Het is raadzaam de dosering van de zalf steeds te bespreken met een arts. Ook wanneer je online een consult hebt tot aankoop van Emla crème zal de dosering ervan steeds overlegd worden met een arts.

Wanneer de huid wordt verdoofd bij kleine medische ingrepen dien je de dosering te volgen die staat vermeld in de bijsluiter van het product. Wanneer de zalf wordt gebruikt om een voortijdige zaadlozing te vermijden dien je steeds te beginnen met een kleine dosering. Wanneer deze dosering te weinig effect heeft, kan je de volgende keer de dosering verhogen door iets meer zalf te gebruiken. Wanneer de dosering te sterk mocht zijn, kan je de effecten verminderen met een kleinere dosering. Overleg de dosering van de Emla crème steeds met een arts. Zo ben je verzekerd van een correct gebruik van deze zalf.

Emla crème waar te koop

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Eventuele bijwerkingen van de Emla crème

De Emla crème zalf wordt algemeen genomen goed verdragen door de huid. Bijwerkingen kunnen echter wel een enkele keer optreden. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

  • dat de huid roodheid, zwelling of bleekheid vertoont daar waar het product werd aangebracht;
  • dat de huid onaangename effecten zoals bijvoorbeeld jeuk, een brandend gevoel, tintelingen of een gevoel van warmte ondervindt op de plaats waar het product werd aangebracht.

Voor meer informatie over eventuele bijwerkingen van Emla crème lees je de bijsluiter die bij het product geleverd wordt.

Wanneer mag Emla crème niet gebruikt worden?

Emla crème wordt in het algemeen goed door de huid verdragen. Dit product is echter niet voor iedereen geschikt. Mensen die overgevoelig zijn aan de hoofdbestanddelen (lidocaïne of prilocaïne) of aan één van de hulpstoffen in dit product, kunnen dit product beter niet gebruiken. Mensen met een zeldzame afwijking van het bloed overleggen het gebruik van Emla crème ook best met hun arts. Het product kan ook een interactie hebben met een of meerdere andere medicijnen die gelijktijdig worden gebruikt. Ook hier is het van belang om met een arts te overleggen. Deze weet welke medicijnen wisselwerkingen met Emla crème kunnen aangaan.

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, gebruik je de Emla crème zalf uitsluitend in overleg met een arts. Wat betreft de rijvaardigheid en het gebruik van alcohol tijdens het gebruik van Emla crème zalf gelden er geen bijzondere waarschuwingen. Voor meer informatie met betrekking tot deze wisselwerkingen, contra-indicaties, bijwerkingen en eventuele overige waarschuwingen, raadpleeg je de bijsluiter die bij het product zit wanneer je dit aanschaft.

Waar moet je op letten bij het kopen van Emla crème?

Emla crème heeft plaatselijk een verdovend effect op de huid. Deze zalf wordt gebruikt bij chirurgische ingrepen, bij het toedienen van injecties of bij het aanbrengen van tatoeages op de huid. Deze crème blijkt echter ook werkzaam en zeer effectief te zijn om vroegtijdig klaarkomen bij mannen te voorkomen. Door de eikel van de penis lichtjes te verdoven is deze minder gevoelig en is de man ook in staat om langer te kunnen vrijen.

Enkele aandachtspuntjes bij het gebruik van Emla crème:

  • Emla crème is een zalf, deze trekt dus in de huid. Dit is dan ook helemaal niet gevaarlijk voor je partner. Na het gebruik van Emla crème kun je dus zonder enig gevaar orale of vaginale seks hebben met je partner;
  • Emla crème werd de voorbije jaren door heel wat mannen gebruikt en is zeer veilig. Je kan het gebruik ervan raadplegen op de pagina van Emla crème;
  • Emla crème zalf zal niet worden vergoed door zorgverzekeraars wanneer het wordt gebruikt om vroegtijdige zaadlozing te voorkomen;
  • Hoewel de effectiviteit van de zalf zijn artsen eerder terughoudend bij het voorschrijven van Emla crème. Deze zalf is namelijk niet officieel geregistreerd als geneesmiddel tegen pre-ejaculatie;
  • De informatie die wordt verstrekt in de bijsluiter slaat niet op het gebruik ervan om een vroegtijdige zaadlozing te vermijden.

De aankoop van Emla crème vereist in principe een recept van een arts. Tegenwoordig is internet heel erg populair om heel wat zaken online te bestellen, zo ook geneesmiddelen. Het is echter van belang dat je hier goed mee oplet. Op internet zijn er namelijk heel wat sites te vinden die onbetrouwbaar zijn. Let dan ook goed op en beperk zo het risico op oplichting of nepmedicijnen. Enkele aandachtspunten bij bestellen op internet zijn onder meer:

  • Koop Emla crème en andere geneesmiddelen enkel en alleen bij Europese apotheken die geregistreerd zijn;
  • Ga nooit in op mails met aanbiedingen die ongevraagd in je mailbox opduiken;
  • Emla crème kopen dient steeds gepaard te gaan met een recept. Koop daarom ook alleen maar Emla crème aan bij een online partner die werkt met recepten of online consults. Waneer dit niet gebeurt, is de aanbieder onbetrouwbaar.

Wanneer je echter gebruik maakt van een apotheek die is aangesloten bij bij de online apotheek hier rechts in de tabel, kan je de Emla crème bestellen maar dan met een online recept. Wanneer gewenst wordt je in contact gebracht met een samenwerkende arts. Er vindt een online consult plaats en er dient ook online een medische vragenlijst beantwoord te worden. De samenwerkende arts in kwestie zal jouw aanvraag voor de Emla crème zalf overwegen en na goedkeuring ervan schrijft deze ook een recept uit. Nu kan je je product bestellen. Het wordt geleverd in een samenwerkende apotheek. Langs deze online weg is het mogelijk om receptplichtige medicijnen te verkrijgen zonder een beroep te hoeven doen op je eigen huisarts. Dit heeft als voordeel dat je weinig tijd verliest. Bovendien is het ook snel, veilig en 100% discreet. Na de bestelling van het product heeft u de crème zo’n dag of 3 werkdagen later reeds in huis.


Emla creme kopen zonder recept »