Emla tattoo

Een tatoeage wordt beschouwd als een gedurfd fashion statement en mensen van alle leeftijden van tiener tot op oude leeftijd nemen vaak een tattoo. De meeste mensen weten dat het zetten van een tatoeage en pijnlijke procedure is en daarom zin er verdovende crèmes uitgevonden. De naalden van de tatoeageartiest drukken in jouw huid en er wordt een kunstwerk voor het leven gecreëerd. Ook al zijn de tatoeëerders van mening dat pijn bij het tatoeëren hoort, zij staan wel open voor verdovende crèmes.

Emla tattoo crème is een verdovende zalf die kan worden aangebracht op de huid om de pijn van het tatoeëren te onderdrukken. Het is een verdovende crème die over de heel wereld gebruikt wordt en die effectief werkt tegen pijn. Mensen die een lage pijngrens hebben worden zo eerder overgehaald om toch een tatoeage te laten zetten.

Tatoeages en Emla crème

Tatoeages winnen steeds meer aan populariteit maar iedereen weet dat het tatoeëren pijn doet. Vooral de tatoeages op handen en voeten, enkels, ribben, borstbeen, op de onderrug en in de liesstreek kunnen nogal pijnlijk zijn. Voordat men begint met het zetten van de tatoeage kan de Emla tattoo crème worden aangebracht op een schoongemaakte huid. Na een half uur is de crème ingewerkt en kan de tatoeëerder met zijn werk beginnen.

Emla crème wordt aangebracht op de bovenste lagen van de huid, daar liggen de cellen van ons zenuwstelsel. Deze cellen die informatie doorsturen naar onze hersenen worden door de crème geblokkeerd waardoor meteen de pijnprikkel weg is. De stof lidocaïne blokkeert alle zenuwuiteinden waardoor je nauwelijks pijn voelt. Zo kan men als tatoeageliefhebber elke tatoeage late zetten omdat het de pijn grens tijdens een tatoeagesessie drastisch verlaagd.

emla-tattoo

Tatoeages worden ook genomen door vrouwen. Denk daarbij aan de permanent make-up in het gezicht, dit wordt ook wel cosmetisch tatoeëren genoemd. De huid rondom de ogen is gevoelig en door de verdovende Emla tattoo crème kan de permanent make-up veilig en pijnloos worden aangebracht. Deze unieke lidocaïne crème wint steeds meer aan populariteit. Dit komt omdat het een goede verdovende tattoo crème is die volledig effect bereikt.

Gebruik Emla crème bij tatoeëren

De Emla tattoo crème kan worden gebruikt bij het zetten van tatoeages maar ook bij het verwijderen ervan. Minimaal een half uur maar beter een uur van te voren brengt men een dikke laag crème aan op het toepassingsgebied ongeveer zo’n vijf millimeter dik. Barrières worden weggeveegd door deze tattoo crème omdat deze werkt als een soort verdoving tijdens de naald procedures. Zelfs de eigen tatoeëerder kan de crème toepassen.

De Emla tattoo crème is te verkrijgen zonder recept en bevat de stoffen lidocaïne en prilocaïne. Deze crème heeft bijna tot geen bijwerkingen, soms verschijnt er roodheid of zwelling van echt betroffen gebied of de huid gaat jeuken of voelt warm aan. Dit middel wordt geleverd met een bijsluiter, lees zorgvuldig de instructies en gebruik het alleen op normale huid.