Wat is Emla creme en waarvoor wordt het gebruikt?

Emla creme is een creme met de werkzame stof lidocaïne en prilocaïne. Deze stoffen hebben een verdovende werking en verdoven de huid en slijmvliezen, daarom ook wel verdovende zalf genoemd. Deze verdovingszalf verdoofd voor korte periode het oppervlakte van de huid. En is goed te vergelijken met een verdoving die de tandarts toedient tijdens een ingreep. De zalf heeft tijd nodig om in te trekken, circa 30 minuten.

Emla creme wordt op de huid aangebracht voordat bepaalde medische ingrepen of wondverzorging plaatsvinden. Het helpt om geen pijn te voelen op de huid maar het is wel mogelijk dat men druk en aanraking voelt. Emla creme wordt ook wel toverzalf genoemd. En wordt gebruikt bij kleine kinderen die angst hebben van naalden. Dat deze verdovingscrème veel toepassingen heeft moge duidelijk zijn. Emla creme wordt ook ingezet tegen premature ejaculatie. Ook wel vroegtijdig klaarkomen genoemd. Maar ook tijdens het zetten van een tatoeage of piercing kan Emla uitkomst bieden!

Let er wel op dat deze creme puur voor verdoving gebruikt wordt. Of een behandeling beter of slechter slaagt door dit middel is dus niet van toepassing.  Wel is het zo dat de huid in betere staat raakt. Dit is onder meer te danken aan de hydrateren de werking. De rimpels zullen daardoor minder diep lijken. Dit kan dus betekenen dat er een verkeerde inschatting wordt gemaakt van de hoeveelheid filler die nodig is voor de behandelingen. Dit wordt ook wel onder behandeling genoemd. Deze kans moet zo klein als mogelijk gehouden worden.


Emla creme kopen zonder recept »