Verdovende zalf

Verdovende zalf is een zalf die de huid of de slijmvliezen en het daar direct onderliggende weefsel verdooft. Na inwerking van de zalf duurt de verdoving van de huid ongeveer 1,5 uur. De werkzame stoffen in een verdovende zalf kunnen lidocaïne, prilocaïne of xylocaïne zijn. Deze werkzame stoffen zorgen ervoor dat de zenuwen die in de huid zitten de prikkels minder doorgeven en de huid daardoor dus minder gevoelig is.

Verdovende zalf kopen

Verdovende zalven, crèmes of sprays zijn niet te koop in een drogist. Het is in Nederland alleen op recept te krijgen via een arts. Maar er is ook een mogelijkheid om deze verdovende zalf via een online doktersservice te bestellen. Deze website stuurt de bezoeker door naar een samenwerkende arts en apotheek.

Door middel van een online consult krijgt u een medische vragenlijst die u invult. Deze lijst wordt door een arts beoordeeld en als de arts geen risico voor de gezondheid voorziet om de verdovende zalf te gebruiken wordt dit door de samenwerkende apotheek discreet naar het door u aangeleverde adres verzonden. Op deze website sturen wij u door naar zo’n online doktersservice.

Toepassingen van verdovende zalf.

 • Bij een kleine plaatselijke ingreep (zoals injecties en vaccinaties) op de onbeschadigde huid of de aan geslachtsorganen moet ondergaan waarbij een plaatselijke verdoving de voorkeur heeft;
 • Hechten van de huid;
 • De zalf kan worden toegepast als verdoving bij het zetten van piercings, voor tatoeages wordt xylocaïne spray aangeraden;
 • Tegen vroegtijdige zaadlozingen;
 • Bij aambeien;
 • Bij wondverzorging van een open been;
 • Bij een curettage (chirurgisch schoonmaken van de baarmoederhals);
 • Pijn en jeuk door een huid aandoening zoals eczeem.

Vroegtijdige zaadlozingen

Veel mannen, niet alleen de oudere, hebben last van het vroegtijdig klaarkomen. Zo’n circa 15% van de mannen heeft hier mee te maken. Niet iedereen durft hiermee naar de huisarts te gaan uit schaamte gevoelens.

De verdovende zalf kan er voor zorgen dat vroegtijdige zaadlozingen uitgesteld worden. Lidocaïne zalf zorgt ervoor dat het gevoeligste deel van de penis, de eikel, tijdelijk wordt verdoofd.Door de zalf aan te brengen op de het geslacht wordt het gevoel verminderd. Er komen dus minder prikkels.

Deze tijdelijke verdoving zorgt ervoor dat er geen vroegtijdige zaadlozing plaats vindt. De verdovende zalf is niet gevaarlijk voor uw partner doordat de crème in de huid trekt. Hierdoor kunt u gewoon zonder gevaar orale en vaginale seks hebben. Na het aanbrengen op de penis en eikel werkt de verdovende zalf al binnen vijf tot tien minuten. De werking na het aanbrengen van de verdovende zalf duurt ongeveer 1,5 uur.

Als u al vele verschillende middelen heeft gebruikt om vroegtijdige zaadlozingen te voorkomen en dit niet het gewenste resultaat heeft geboden, kan de verdovende zalf een uitkomst bieden. Lidocaïne zalf of xylocaine is het meest effectieve middel om te voorkomen dat u vroegtijdig klaarkomt. Deze is alleen via de huisarts op recept te krijgen of veilig en anoniem via de online doktersservice waar wij u naar verwijzen.

Aandachtspunten bij het kopen van een verdovende zalf bij vroegtijdig klaarkomen

 • Verdovende zalf wordt niet vergoed door de zorgverzekering als u het wilt gebruiken tegen vroegtijdig klaarkomen;
 • Artsen zijn wat terughoudend bij het voorschrijven van deze verdovende zalf omdat de verdovende zalf niet officieel geregistreerd is als middel tegen vroegtijdige zaadlozingen.

Verdovende zalf wordt met volle tevredenheid door duizenden mannen gebruikt tegen het vroegtijdig klaarkomen en is zeer veilig als u het gebruikt zoals het beschreven staat.

Bijwerkingen en niet gebruiken bij

Bijwerkingen worden zelden ervaren. De meest voorkomende bijwerkingen zijn op de huid waar de verdovende zalf is aangebracht. Voorbeelden van bijwerkingen zijn:

 • Roodheid
 • Jeuk
 • Bleekheid
 • Zwelling
 • Een tintelend, brandend of een warm gevoel

Lees de bijsluiter door voor een volledig overzicht van de bijwerkingen.

U kunt verdovende zalf beter niet gebruiken bij:

 • Allergie of overgevoeligheid voor één of meerdere van de werkzame stoffen
 • Bij mensen die een zeldzame bloedafwijking hebben
 • Bij het gebruik van sommige bepaalde andere medicijnen kan er een reactie optreden

Reactievermogen bij het gebruik van Emla crème

Hierover zijn er geen gegevens bekend. Als u zich aan de voorgeschreven dosering houdt, is er waarschijnlijk geen effect op de reactie vermogen.

Gebruiksaanwijzing

De verdovende zalf wordt aangebracht op de huid die verdooft moet te worden. Afhankelijk van de reden waarvoor het gebruikt wordt, dient u de gebruiksaanwijzing goed te lezen.

De huid is dikker dan de slijmvliezen waardoor dit een langere inwerktijd nodig heeft. Hoe dunner de huid is op de plaats waar de verdovende zalf gesmeerd dient te worden, hoe sneller de werking van de zalf optimaal is.

Bij kleine plaatselijke ingrepen dient de verdovende zalf langere tijd te moeten inwerken. De arts bepaald hoe lang dit nodig is en de hoeveelheid van de te gebruiken verdovende zalf.

Gebruikt u de verdovende zalf tegen het voortijdig klaarkomen dan hoeft de penis en eikel dun ingesmeerd te worden en treedt de werking al binnen vijf tot tien minuten op.